השירות הווטרינרי

השירות הווטרינרי פועל לשמירה על בריאות הציבור

• אבטחת איכות מירבית למוצרי המזון המגיעים לשולחנכם והנמכרים במסעדות ברחבי העיר.
  • הגברת המודעות  בנושא בעלי חיים, מניעת נטישה, מניעת התעללות, מתן חיסונים, לכידת כלבים משוטטים, והטבעת שבב אלקטרוני.

בעלי תפקידים

ד"ר לואיס מלר  וטרינר עירוני
 שלומי עזור  פקח וטרינרי

טלפון: 04-8299276

שעות פעילות:

בדיקות משנה למוצרים מהחי:
 ימים א' עד ה' משעה 06:30 עד שעה 15:00
 חיסוני כלבת:
 כל יום חמישי משעה 08:30 עד שעה 09:30.

תחומי טיפול

• פיקוח על מוצרי מזון מהחי.
  • ביקורות שוטפות בעסקים.
  • בדיקות משנה למובילי מזון בקירור.
  • מניעת שיווקם של מוצרי מזון מהחי המיוצרים בניגוד לחוק.
  • גורם מאשר בתהליך רישוי עסקים למרכולים וחנויות לממכר בשר, דגים ועופות.

פיקוח על בעלי חיים

• אכיפת פקודת הכלבת והחוק להסדרת הפיקוח על כלבים המחייב חיסון כנגד מחלת הכלבת ושבב אלקטרוני.
  • אכיפת חוקי העזר העירוניים כגון מניעת שוטטות כלבים ומניעת מפגעים הנגרמים מגידול בעלי חיים. הלכידה נעשית ע"י לוכד בעלי חיים מקצועי בכל יום שלישי ובמקרים חריגים ע"פ זימון.
  • פיקוח על מקומות לגידול בעלי חיים: פיקוח על תנאי התברואה, מחלות בעלי חיים וחוקי צער בעלי חיים.
  • אכיפת חוק צער בעלי חיים ומניעת התעללות בבעלי חיים.
  • פיקוח על פינות חי במוסדות חינוך.
  • פיקוח על חנויות לממכר בעלי חיים.
  • ניהול והעברה לתחנת הסגר וכלבייה הפועלים עם העירייה: הסגר לתצפית כלבת לכלבים נושכים והעברת כלבים עזובים ומשוטטים.

עיקור וסירוס חתולי רחוב

• בכל שנה מעוקרים ומסורסים למעלה מ-500 חתולי רחוב.
  • העיקורים מתבצעים בניהול ובפיקוח השירות הווטרינרי העירוני, כאשר הניתוחים מתקיימים במרפאה פרטית אשר זכתה במכרז.
  • החתולים גם מקבלים חיסון נגד מחלת הכלבת ומוחזרים למקום מחייתם לאחר סימון.
  • השירות ניתן חינם לתושבי העיר במימון עיריית נשר ומשרד החקלאות.

לפרטים נוספים ולתיאום עיקורים לחתולי רחוב ניתן לפנות למוקד העירוני.

הנחיות להאכלת חתולי רחוב

• מקום קבוע: יש לקבוע פינות האכלה מרוחקות מאזור הכניסה לבית, ולא באזור מגרש החניה. מקום טוב לכך הוא ליד שיחים מוסתרים בקצה הגינה.
  • שעה קבועה: את המזון רצוי לתת בזמנים קבועים (בוקר/ערב וכד'). להבטיח זמינות מי שתייה טריים, פעם ביום מספיקה.
  • האכלה נקייה ומסודרת: יש לשמור על ניקיון האזור ולא להניח לפסולת ולכלוך להצטבר באזור פינות ההאכלה. מזון יבש באיכות סבירה לחתולים (ואם נותנים תוספות - ללא עצמות וללא בשר חי).
  • כמות קבועה: האכלה חייבת להיגמר לאחר כשעה.