נשר חוגגת פורים

חגיגות הפורים בעיר נשר יתקיימו ביום ראשון, 12.3.17. תהלוכת ענק עם שלל מיצגים, להטוטנים, והולכי קביים תצא בשעה 10:00 מהמרכז המסחרי באורן הכרמל. התהלוכה תסתיים ברחבת היכל התרבות, שם בין השעות 11:00-13:00 יתקיים הפנינג עם דוכני משחק, דוכני אוכל, מתנפחים לקטנטנים ומיני-גולף לילדים הגדולים, הפעלות והופעות.
המופע המרכזי יהיה של כוכבת הילדים: "תותי גיבורת על".
בשל האירועים צפויים שינויים בהסדרי התנועה. למחרת, יום שני, 13.3.17, יתקיים בפארק נשר-קק"ל: "הפורימון".
נשר חוגגת פורים (הגדל)

כמיטב המסורת תחגוג העיר נשר את חג הפורים בתהלוכת ענק, עם שלל מיצגים, הופעות ותחפושות. תהלוכת העדלאידע של נשר היא מסורת שנמשכת כבר למעלה משני עשורים וידועה כעדלאידע הגדולה באזור חיפה והצפון. הסלוגן שנבחר השנה להוביל את חגיגות הפורים בעיר: "להיות בשמחה בנשר".

האירוע המרכזי יתקיים ביום ראשון, ה-12 במרץ. תהלוכת העדלאידע תצא בשעה 10:00 מהמרכז המסחרי באורן הכרמל. את המצעד יוביל ראש העיר, אבי בינמו. התהלוכה תעשה את דרכה לאורך רחוב צה"ל לכיוון רחבת היכל התרבות, הסמוכה לבניין העירייה. התהלוכה הססגונית, תכלול מיצגי ענק של בובות מתוכניות ילדים, הולכי קביים, להטוטנים, אקרובטים וג'אמפרים. חלק מהמיצגים הוכנו מחומרים ממוחזרים. בסיום התהלוכה ייערך בין השעות 11:00-13:00 הפנינג ענק ברחבת היכל התרבות (רחוב דרך השלום) עם ביתני פעילות לילדים, דוכני אוכל ודוכני משחק מגוונים, ביניהם: מיני גולף, קליעה למטרה, תפוס את הדג, ועוד, וכן מתנפחים לילדים הקטנטנים.

המופע המרכזי השנה יהיה של כוכבת הילדים: "תותי גיבורת על". בנוסף יתקיימו הופעות של מוזיקה, שירה, ספורט ומחול על טהרת הכישרונות המקומיים ולהקות הייצוגיות של נשר.

לתשומת לב הנהגים: בשל התהלוכה יחסם לתנועה רחוב דרך השלום לכל אורכו לשני הכיוונים, החל מהשעה 08:30 ועד לשעה 14:30. במהלך העדלאידע לא תתאפשר כניסה וחנייה של רכבים לאורך הרחוב. בנוסף בין השעות 9:30 עד 11:30 ייחסם קטע הכביש שברחוב צה"ל, בירידה בלבד, בקטע שבין צומת הזית-צהל-אורן הכרמל, לבין דרך השלום. בקטע זה ייתכנו עומסי תנועה קלים. על פי התקדמות התהלוכה ייפתחו הצירים בהדרגה.

למחרת, יום שני, ה-13 במרץ, בין השעות 11:00 -14:00 יתקיים בפארק נשר-קק"ל אירוע נוסף: "הפורימון" – פרי יוזמתם של ארגוני הנוער של נשר: המד"צים, שבט "נשרים" של הצופים, ומועצת הנוער. שלל הפתעות צפויות לבאי הפרימון: תחנות יצירה, תחנת אפיית פיתות בטאבון וגם שלל מתקנים: ספינת פיראטים, "שור זועם", קרוסלה ועוד. במקום יופעל מזנון לרווחת החוגגים. הכניסה למתחם האירוע היא בתשלום סמלי: 10 ₪ במכירה מוקדמת 15 ₪ במקום ביום האירוע. הכניסה להורים מלווים – חינם.

ראש העיר נשר, אבי בינמו: "אני מזמין את כל תושבי נשר והסביבה לחגוג איתנו את חג הפורים בתהלוכת העדלאידע המסורתית. זו הולכת להיות תהלוכה גדולה ומושקעת פרי עמלם של בני הדור הצעיר והוותיק בנשר, תלמידי בתי הספר, תנועות הנוער, צוות המתנ"ס העירוני ועוד. תודה מיוחדת על ארגון האירועים מגיעה לממלא מקומי, יחיאל אדרי, לסגני משיח עמר, לסגניתי נעמי כספי, למנכ"ל העירייה, מיכל ליבנה, ליו"ר הנהלת רשת המתנ"סים, חגי טנדלר, למנהל רשת המתנ"סים, וינו טרפה, לעובדי המתנ"ס ולעובדי העירייה על ההכנות וההשקעה הרבה. בפורים מצווה עלינו לשמוח ולשמח את ילדינו וכך נעשה. אני משוכנע שהשמחה בנשר תהיה רבה ושכמדי שנה, גם השנה יגיעו לעיר חוגגים רבים גם מחיפה והקריות".