נשר טובה לקהילה

"נשר טובה לקהילה" – הפנינג נגישות לכל המשפחה, יתקיים ב-15.3.16 ברחבת הספריה העירונית, במסגרת "שבוע המעשים הטובים". היוזמה היא של המחלקה לשירותים חברתיים בעיריית נשר, רשת המתנ"סים נשר ועמותת נגישות ישראל. המטרה: העלאת המודעות לאנשים בעלי צרכים מיוחדים.
ראש העיר, אבי בינמו: " התרומה לקהילה בנשר היא ערך עליון. במהלך השנתיים האחרונות, שמנו את נושא הנגישות בראש סדר העדיפויות והשקענו משאבים רבים בשיפור הנגישות לאנשים בעלי צרכים מיוחדים"

מצורפת תמונה. רחבת הספריה העירונית, הנגישה לנכים, שבה ייערך הפנינג הנגישות.

קרדיט צילום: איל לרמן / עיריית נשר

התמונות הן רכוש עיריית נשר והן מותרות לשימוש עיתונאי ללא דרישה לתמורה בכפוף למתן קרדיט.

יום מעשים טובים הוא יום בינלאומי המתקיים מידי שנה, מזה עשור, ומעלה את המעשים הטובים לראש סדר היום הציבורי, בישראל ובעולם. עיריית נשר ורשת המתנ"סים בנשר החליטו יחד, כי השנה "יום המעשים הטובים" בנשר יארך שבוע ימים. שבוע המעשים הטובים ייפתח בהפנינג נגישות לכל המשפחה, שייקרא: "נשר טובה לקהילה" בדגש על ראשי התיבות נש"ר - נגישות, שוויון,  רגישות.

מדובר בהפנינג כיפי לכל המשפחה, ויחד עם זאת גם משלב, נגיש ומותאם לקהל של מבוגרים וילדים עם מוגבלויות, וזאת כדי לחשוף את עולם הנגישות לקהל הרחב, להציג את הקשיים בהם נתקלים אנשים בעלי צרכים מיוחדים בחיי היום-יום ולעודד את המודעות הציבורית לנושא.

האירוע יתקיים ביום שלישי הבא, ה- 15.3.16, בין השעות 16:00-19:00, ברחבת הספריה העירונית, הסמוכה להיכל התרבות. מדובר ביוזמה של המחלקה לשירותים חברתיים בעיריית נשר ורשת המתנסים נשר ובשיתוף עמותת נגישות ישראל. הפעילויות תכנונם וביצועם נקבעו בשיתוף עם תושבים המתגוררים בעיר שהם עצמם בעלי צרכים מיוחדים. האירוע יכלול תחנות הדמיית נגישות בהפעלת עמותת 'נגישות ישראל' ומתנדבים מהקהילה: בני נוער, סטודנטים ומתנדבים עם מוגבלויות.

על היוזמה המעניינת מספרת מנהלת המחלקה לשירותים חברתיים בעיריית נשר, מיכל ליבנה: "מדובר בהפנינג לכל המשפחה שמטרתו להכיר ולחבק את כל תושבי נשר כולל תושבים בעלי צרכים מיוחדים. את תכנון ההפנינג התחלנו באמצעות ועדת היגוי מיוחדת, עם נציגים מהעירייה, רשת המתנ"סים, עמותת נגישות ישראל ותושבים מהקהילה, ביניהם אנשים בעלי צרכים מיוחדים. ועדת ההיגוי היתה שותפה לכל התכנון והיא אחראית גם לביצוע של ההפנינג. כל זאת, מתוך מטרה להמשיך ולפתח בעיר שיח ופעילות משותפת לשילוב אנשים בעלי צרכים מיוחדים בכל פעילויות הקהילה, בנגישות, בשוויון וברגישות".

מנהלת השיווק והאירועים של רשת המתנ"סים נשר, אורנית ססובר: "זהו הפנינג לכל המשפחה המסמל את פתיחת שבוע המעשים הטובים בנשר. ההפנינג, שכולו בנושא נגישות ופונה לקהל הרחב במטרה להכיר לכלל האוכלוסייה את בעלי הצרכים המיוחדים ואת הקושי בהם הם נתקלים ביום יום וזאת בדרך קלילה ומהנה. בהפנינג ניתן יהיה ליהנות מהפעילויות הבאות: מסלול מכשולים על כיסאות גלגלים המיועד לאנשים שאינם מוגבלים בניידות, אנשים רואים יתנסו בטעימת גלידות בעיניים עצומות, בגרפיטי נגיש, משחקים נגישים, יוצבו עמדת שפת סימנים, תחנות פנאי וכיף לכל המשפחה, בדגש על שילוב ונגישות - פינת ליטוף, עמדת איפור, בלונים, תחנות יצירה, בועות סבון ומעגל מתופפים. כחלק מיום זה נפעיל גם עמדת תרומת דם, תרומת שיער, מעגל מתופפים ויריד "שקל-קהילה" - יריד שכל פריט בו, תחפושות, ספרים ומשחקים, יימכר בשקל אחד בלבד, וההכנסות יועברו כתרומה לפעילויות הרווחה בעיר. תושבים מוזמנים לאסוף כבר עתה צעצועים, תחפושות, בובות, משחקים וספרים, ולהביאם לכל אחד מהמרכזים הקהילתיים של רשת המתנ"סים נשר".

ראש עיריית נשר, אבי בינמו, אמר: "יום המעשים הטובים – יום של חג לנתינה, ליוזמה ולעשייה למען האחר. כל מי שמסתכל על רוח ההתנדבות מסביב מבין שבעיר נשר כל יום הוא יום המעשים הטובים. התרומה לקהילה היא ערך עליון בעיר נשר – והיא מקיפה ונוגעת בכל שכבות האוכלוסייה. אין עוד עיר בארץ, בסדר הגודל של נשר, שיש בה כזה היקף של התנדבות ושל תרומה לקהילה. לכן קבענו שיום המעשים הטובים יימשך שבעה ימים. במהלך השנתיים האחרונות, עיריית נשר בראשותי, שמה את נושא הנגישות לבעלי מוגבלויות בראש סדר העדיפויות והיא משקיעה משאבים רבים בשיפור הנגישות בעיר לאנשים בעלי צרכים מיוחדים. העירייה מינתה 'רכז נגישות' האחראי להטמעת הנושא ולקידום פרויקטים של הנגשת מבנים במרחב הציבורי. העירייה פועלת לכך שכל מוסדות הציבור בעיר יהיו נגישים, בין השאר, הכשירה העירייה מקומות חנייה נוספים לנכים בכל רחבי העיר, הציבה מעלון מיוחד בבית הספר התיכון, תחנות האוטובוס החדשות הן נגישות, גם בניין העירייה הונגש ואתר האינטרנט החדש של עיריית נשר הותאם אף הוא לדרישות הנגישות. בד בבד, עיריית נשר מעודדת את שילובם בעבודה של אנשים בעלי צרכים מיוחדים. אני רואה בכך זכות גדולה, שגם אנשים טובים, בעלי צרכים מיוחדים, נקלטים בעירייה, משתלבים במעגל העבודה ולוקחים חלק פעיל במתן השירות לתושב".