הצללות בגני המשחקים

הצללות בגני המשחקים (הגדל)

עיריית נשר השלימה השנה פרויקט של התקנת סככות צל דקורטיביות ב-7 גני משחקים ברחבי העיר. בימי הקיץ החמים יכולים ילדי העיר לשחק בגני המשחקים ללא חשש לפגיעה מקרני השמש הקופחת וכך גם בעת ימי החורף הגשומים.

גני המשחקים בעיר נשר מוצלים עכשיו, הודות לפרויקט מיוחד שביצעה עיריית נשר במהלך השנה החולפת. מחלקות ההנדסה והתחזוקה של העירייה, השלימו השנה פרויקט של התקנת סככות צל דקורטיביות ב-7 גני משחקים ברחבי העיר. בימי הקיץ החמים יכולים ילדי נשר לשחק בגני המשחקים ללא חשש לפגיעה מקרני השמש הקופחת וכך גם בעת ימי החורף הגשומים.

ראש עיריית נשר, אבי בינמו, מסר כי במקביל תיבחן התקנת פרגולות דקורטיביות בגני משחקים נוספים ברחבי העיר וכן הצללה בגני הילדים וזאת במהלך שנת 2015. בינמו ציין כי מדובר בצעד נוסף במסגרת מהלך כולל של פיתוח המרחב הציבורי ושיפור חזות העיר.

סככות צל ויריעות הצללה להגנה מרבית על ראשיהם של הילדים המשחקים בגני המשחקים הפכו בשנים האחרונות למצרך מבוקש. מדובר בסככות חסינות-אש, העמידות גם בפני גשמים. עד לפני כשנה, לא היו פתרונות כאלה בגני המשחקים בעיר דבר שהביא לכך שבימים גשומים ובימי הקיץ החמים נאלצו הילדים לוותר על הביקור בגן המשחקים השכונתי.

עיריית נשר, בהנהגתה החדשה, החליטה לעשות מעשה ולהצטרף לשורה של ערים אחרות שבהן כבר נהנים הילדים מפתרונות הצללה מתקדמים. התקנת סככות צל דקורטיביות בגן הכוכב, שבצומת הרחובות מרגנית-השיטה-הנוריות, היה מהלך ראשון במסגרת הצללת גני המשחקים ברחבי העיר. הצללה דומה הותקנה במהלך השנה גם בגן "רוסלן" המשודרג, בגן התשבי, בגן שבצומת הרחובות הלוטם והזית, בגן המשחקים שברחוב בר-מוחא, בגן נאות דבורה, ובגן המשחקים שבצומת הרחובות עמוס וצה"ל.

"דגש רב הושם השנה על פיתוח המרחב הציבורי ושיפור חזות העיר. שכונות ותיקות עברו מתיחת פנים, גני משחקים שודרגו ובחלקם כבר הוצבה הצללה דקורטיבית. בימי הקיץ החמים יכולים ילדי נשר לשחק בגני המשחקים בעיר ללא חשש לפגיעה מקרני השמש הקופחת, וגם עכשיו, בחורף, המטר לא ירתיע עוד את הילדים והוריהם מלשחק בגני השעשועים", אמר השבוע ראש העיר, אבי בינמו.

לדברי בינמו, "קיבלנו פניות רבות בנושא מהורים לילדים, חלקן גם באמצעות הפייסבוק. אנו קשובים לבקשות התושבים, ולכן יצאנו בתחילת שנת 2014 לביצוע פרויקט ראשון בגן הכוכב. התוצאה היתה מדהימה: התגובות להן זכינו עם השלמת הפרויקט מתושבי הרחובות הסמוכים היו אוהדות במיוחד. בהתאם לתכנית עבודה מסודרת, הותקנה במהלך השנה הצללה בגני משחקים נוספים ונמשיך בפרויקט חשוב זה גם במהלך שנת 2015".

בינמו הדגיש כי העירייה, באמצעות משרד מהנדס העיר, עמדה על כך שאמצעי ההצללה יעמדו בסטנדרטים גבוהים ומתקדמים כמקובל בעולם המערבי.