נשר מחנכת לכתום

נשר מחנכת לכתום (הגדל)

עיריית נשר הציבה 330 פחים כתומים המיועדים לאיסוף אריזות העשויות פלסטיק, מתכת וקרטון. לצד ההסברה לתושבים, תקיים עיריית נשר תחרות בין בתי הספר היסודיים במטרה לעודד את השימוש בפחים הכתומים. היעד: הכפלת היקפי המחזור. ראש העיר, אבי בינמו: ככל השימוש בפחים הכתומים יגבר – כך תגדל תרומתנו לאיכות הסביבה.

עיריית נשר, בשיתוף תאגיד המחזור "תמיר", הציבה ברחבי העיר 330 פחים כתומים לאיסוף אריזות. הפחים הכתומים הוצבו בסמוך לפחים הירוקים על מנת להגביר את נגישותם לתושבים. על מנת לעודד את השימוש בפחים הכתומים בקרב כלל תושבי העיר, רתמה העירייה את תלמידי בתי הספר היסודיים למלאכת ההסברה.

תאגיד המחזור "תמיר" פועל ליישום "חוק האריזות" ותכליתו עמידה ביעדי מחזור אריזות הקבועים בחוק. תמיר הוקם ע"י היצרנים והיבואנים והוא פועל מול הרשויות המקומיות הן לצורך איסוף האריזות, הבאתן למחזור ומניעת הטמנת פסולת מזיקה לסביבה, והן בהסברה ובחינוך למחזור ולשמירה על איכות הסביבה.

הפח הכתום של "תמיר", המוצב בצמוד לפח הירוק, מיועד לאריזות: אריזות פלסטיק – כמו: אריזות מזון, מוצרי ניקיון ושקיות פלסטיק, אריזות מתכת – למשל תרסיסים וקופסאות שימורים, וקרטוני משקה – קרטוני חלב ומיץ. האריזות שנאספות בפח הכתום מועברות למרכזי מיון ומשם למפעלי המחזור.

כיום, היקף האיסוף והמחזור של האריזות בעיר נשר עומד על 100 ג"ר לתושב. היעד שקבעה העירייה הוא: להכפיל את הכמות הנאספת בפח הכתום על מנת להגדיל את היקפי המחזור, לחסוך בעלויות ההטמנה ולתרום לשיפור איכות הסביבה. העקרונות המנחים להצבת הפחים היו: הצבת מיכלי האצירה לסוגיהם בצמידות ככל האפשר, אסתטיקה שכונתית, מתן גישה נוחה לפחים, מניעת הפרעה לתנועת כלי הרכב בכביש והולכי הרגל במדרכה, וגם מניעת גזל של מקומות חנייה. כל זאת, במטרה להגדיל את היקף האריזות שייאספו.

"חשוב היה להציב את הפחים, הכתום והירוק, סמוכים זה לזה כדי להקל על הציבור, וליצור נגישות. במקביל פועלת העירייה לקדם את שילובם של פחים מוטמנים במערך איסוף האשפה העירוני", ציינה השבוע מנכ"לית העירייה, אביגיל דולב.

"התלמידים יהיו שגרירים"

לצד הצבת הפחים, מקדמת העירייה תכנית הסברה לתושבים על חשיבות המחזור, כאשר לתלמידי בתי הספר היסודיים, תפקיד מרכזי בכל מלאכת ההסברה העירונית. "עיריית נשר החליטה לרתום את תלמידי בתי הספר היסודיים על מנת שיסייעו בהסברה על ייעודם של הפחים הכתומים לכלל התושבים. בתי הספר בנשר, בעידודה של העירייה, מחנכים כיום להפרדת האריזות מהאשפה ולהשלכתם לפח הכתום. המטרה להגיע למודעות בקרב ההורים לחשיבות השימוש בפחים הכתומים דרך הילדים שישמשו למעשה 'שגרירים'. כך נגדיל בסופו של יום את היקף המחזור", אמר מ"מ ראש העיר ומחזיק תיק החינוך בעירייה, יחיאל אדרי.

מנהל מחלקת החינוך בעיריית נשר, משה לאופר, מסר כי במסגרת זו, תיערך במהלך השנה הקרובה תחרות בין בתי הספר בעיר בנושא חינוך למחזור, עידוד הפרדת הפסולת והגדת השימוש בפחים הכתומים, לצד פעילויות חינוכיות נוספות.

יש לציין כי מלבד הפחים הכתומים, מוצבים כיום ברחבי העיר גם 185 מכלי איסוף למחזור נייר של "אמניר", 17 מתקנים לאיסוף קרטונים, ו-115 מתקנים לאיסוף בקבוקי פלסטיק. עוד הוצבו 13 מכלים סגולים לאיסוף אריזות זכוכית כגון: בקבוקי שמן זית, בקבוקי בושם, צנצנות ריבה ודבש, צנצנות קפה, צנצנות של מחית לתינוקות ועוד.

ראש עיריית נשר, אבי בינמו, שהוא גם יו"ר סיעת "הירוקים" במועצת העיר, אמר השבוע: "ככל שתושבי העיר יעשו שימוש רב יותר  בפחים הכתומים וישליכו אליהם אריזות מתאימות כך תוכל העירייה לחסוך בכמות הפסולת הרגילה שהיא מפנה. כך גם נגביר את היקף המחזור ונתרום לאיכות הסביבה וגם הכסף שייחסך לקופת העירייה מעלויות הפינוי וההטמנה יחזור בסופו של יום אל התושבים כי העירייה תוכל להשתמש בו לצרכים אחרים, שכל תכליתם הוא שיפור השירות ורווחת התושב".